Stor midtsjællandsk seværdighed får ansigtsløftning

Udsigt fra spiret på Sorø Klosterkirke. Mobilfoto: Jacob Topsøe, juli 2019

Hvis du besøger Sorø Klosterkirke i denne tid, vil du blive mødt af et syn, der slet ikke svarer til det foto, der er af kirken i bogen “100 ting at se – på Midtsjælland”.

Det skyldes, at den 850 år gamle kirke er ved at blive renoveret i den helt store stil. Hele bygningen er pakket ind i stilladser, fordi store dele af taget skal udskiftes. Og indvendigt er der også gang i en masse arbejder. Bl.a. skal kalkmalerierne restaureres.

Det hele kommer til at koste ca. 70 millioner kroner. Renoveringen ventes at vare et stykke ind i 2020.

Billedet ovenfor er taget fra kirkens spir. Spiret skal have nyt kobberdække på.

På billedet ser man i øvrigt flere af de andre steder, der er omtalt i “100 ting at se – på Midtsjælland”: Sorø Akademis hovedbygning (et stykke af gavlen i nedre højre hjørne), Ingemanns Hus (det gule ved siden af hovedbygningen), bagved disse Sorø Sø og ude til venstre Borgmesterens Øje (eller Borgmesterens Øjne, som vejsvinget retteligt hedder).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *