Udvælgelsen til bogen om Sydsjælland er begyndt!

Listen med kandidater til næste bog fylder adskillige sider.

I dag blev den første bruttoliste til bogen om Sydsjælland og Møn gjort færdig.

Den indeholder over 300 lokaliteter, som hver især har potentiale til at blive nævnt i bogen. Men to ud af tre skal jo sorteres fra. Hvilke? Det er det, som skal afgøres hen over de næste måneder. Måske dukker der endda nogle ting op, som ikke en gang findes på den nuværende bruttoliste? Det vil vise sig.

De kategorier, der fylder en del på sådan en liste, er kirker, strande og fortidsminder. Så det gælder om at finde nogle egenskaber, der gør det ene sted mere kvalificeret end det andet. Jeg kunne skrive en længere afhandling om, hvilke kriterier der bruges i sådan en udvælgelse – jeg har jo nogen erfaring i den disciplin fra den første bog i serien -, men samtidig vil jeg da gerne tilstå, at udvælgelsen nødvendigvis må få et vist subjektivt præg. I sidste ende er gode, spændende oplevelser et spørgsmål om smag og behag.

Samtidig prioriterer jeg den geografiske spredning højt. Der skal ikke være seværdigheder, der løber med al opmærksomheden. Også de knap så attraktionsrige egne skal være repræsenteret i bogen.

I første omgang vil jeg prøve at skære bruttolisten lidt ned, så den måske bliver på 200 lokaliteter, og så vil jeg ellers researche yderligere og ikke mindst snøre vandrestøvlerne og gå på opdagelse. Jeg ser frem til hyppige besøg i de fire kommuner, der er med i “100 ting at se – på Sydsjælland og Møn”. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *