Sydsjællands skønne nordkyst (!)

De sydligste sjællandske kommuner har et par hundrede kilometer kyst ud mod havet. Men også i den nordlige ende af Sydsjælland støder man på langstrakte vandkanter. Her løber nemlig Susåen og dens forlængelse via Tystrup Sø, og mere end 25 kilometer af Næstved Kommunes nordgrænse udgøres af dette store vandløb.

Ved Tystrup Sø finder man flere betagende naturseværdigheder og imponerende fortidsminder. Min seneste researchtur til området omfattede besøg ved Kellerøddyssen, Tystrup Kirke og Bavnen. På Bavnen, som er en bakketop med formidabel udsigt ud over søen, fik jeg selskab af en flok køer, der tydeligvis også satte pris på de landskabelige værdier.

Det er de færreste køer forundt at kunne fordrive tiden på så smukt et sted som Bavnen ved Tystrup Sø. (Fotos: Jacob Topsøe)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *