Et træ, en vej, en bakke, et slot – på tur i det sydsjællandske

Bregentveds hovedbygning i solnedgang, set fra Moltkesvej 30. oktober 2019. (Foto: Jacob Topsøe)

I det skønne efterårsvejr gik turen forbi fire sydøstsjællandske seværdigheder, som kandiderer til at indgå i den kommende bog “100 ting at se – på Sydsjælland og Møn”.

Fælles for stederne er, at jeg har været der før, men ting kan jo ændre sig med tiden og ved påvirkninger udefra. Den største forvandling, jeg stødte på denne dag, var ved Oldtidsvejen nær Broskov. Den var ganske og aldeles druknet som følge af efterårets megen regnvejr. Hvilket er lidt paradoksalt, eftersom vejen antageligt blev anlagt i oldtiden for netop at muliggøre passage hen over det fugtige område.

Vand er der også en del af i parken ved Bregentved Gods, men her var der ingen oversvømmelser at se. Til gengæld stod farverne smukt i den lavthængende eftermiddagssol. Jeg tog mange billeder af haven, og enkelte af dem vil indgå i bogen.

De to andre besøgte lokaliteter var Kludeegen i Leestrup Skov og Kobanke syd for Rønnede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *