Maj er perfekt til ture på Sydsjælland og Møn

Gavnø Slot i tulipanernes blomstringstid. Foto: Jacob Topsøe

Det sene forår er måske det bedste tidspunkt på året at opleve Sydsjælland og Møn på. Og det er også i den periode, at der kommer flere arrangementer på plakaten.

På f.eks. Gisselfeld er der i år livsstilsmesse 13.-15. maj, hvor der – som arrangøren skriver – vil være stande med ”mode, gastronomi, møbeldesign, biler, kager, kunst, hus & have, elektronik mm.” Besøget på messen kan selvfølgelig kombineres med fine gåture rundt i den meget store have omkring den storslåede herregård. Man kan også bare komme på en almindelig dag. I maj har Gisselfelds have åbent i dagtimerne fra tirsdag til søndag.

Også på Gavnø markerer maj en start på højsæsonen. Faktisk er det i maj, at Gavnø er smukkest, for der blomstrer tulipanerne i slotshaven, og så kan man besøge Danmarks største tulipanfestival. På udvalgte dage er der desuden mulighed for hestevognskørsel og rundvisning inde på slottet og i slotskirken. Hvis man bare vil besøge haven, er der åbent hver dag i denne tid. Sidst i maj er der grav-selv-dag, hvor man kan grave tulipanløg op og tage dem med hjem til sin egen have.

Men måske er du mere til helt almindelige naturoplevelser? Foråret er ofte rigtig godt til den slags, for træer og buske står endnu delvist nøgne, og så er det nemmere at komme frem, og det er nemmere at studere de forskellige former i terrænet. Bl.a. er mange oldtidsminder gode at opleve nu, inden bevoksningen bliver alt for dominerende. Besøg eksempelvis Timmesøbjerg i Klinteskoven på Møn eller de utallige gravhøje i skoven ved Næsbyholm.

Og hvis vejret ikke lige er til ture ud i det blå, kan du med fordel slå op i bogen “100 ting at se – på Sydsjælland og Møn” og læse om de steder, du gerne vil besøge senere på året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *