Små og store perler på Sydsjælland og Møn

Igennem to år har journalist Jacob Topsøe bevæget sig rundt i alle hjørner af Sydsjælland og Møn for at finde områdets 100 mest spændende seværdigheder.

Undervejs har han kravlet ind og ud af jættestuer, besteget bakketoppe, klinter og tårne og studeret utallige kalkmalerier, museumsgenstande og informationstavler.

Resultatet af anstrengelserne er en samling stedportrætter, forsynet med næsten 400 af forfatterens egne fotos.

Blandt de 100 ting er der alt fra monumentale bygningsværker til en simpel afstandspæl og et faldefærdigt egetræ. De får alle lov at fylde omtrent lige meget i bogen. Grundtanken med den er nemlig, at det mindre kendte kan gemme på lige så spændende historier som det kendte.


   De røde skilte viser steder, der er skrevet et kapitel om i bogen. De turkis skilte viser steder, der er omtalt i mindre afsnit.

Bogen, der udkommer i september 2021, kan læses som en rejseskildring med et personligt islæt, men den kan også bruges mere konkret som et katalog fyldt med idéer til små ture rundt på Møn og Sydsjælland.

Man vil kunne finde mange bonusinformationer her på sitet, f.eks. ved at følge med under Nyheder. Se også Topsøe Mediers Facebookside!

Herunder kan du høre forfatteren læse et afsnit af bogen op – om et af Sydsjællands mere drabelige steder!

 


Sådan ser forsiden på bogen ud: